Menü Bezárás

Számos uniós kezdeményezésben nagy figyelmet fordítottak a kulturális és kreatív iparágakra (KKI) és ezek vállalkozóira, mivel nagy a hozzáadott értékük a turizmushoz. Ugyanakkor a turizmus fejlesztése is pozitív hatással van ezekre a vállalkozásokra. A kulturális turizmusnak szüksége van a KKI-kre, hogy részben újjáélesszék magukat és vonzzák az új, fiatalabb generációkat is. A KKI-k ugyanakkor elengedhetetlen innovációs forrást jelentenek a fenntartható idegenforgalom más típusai, jellemzően
a „kreatív turizmus” számára.

 

Másik oldalról megvizsgálva a turizmus a regionális vagyon egyik fő eleme. Az ágazat kis- és középvállalkozásainak jobb pozicionálásra van szükségük, valamint támogatásra. A cél olyan kreatív ipari és turisztikai kezdeményezések kidolgozása, amelyek befolyásolják a kkv-k versenyképességét. A nemzetközi területeken egyre nagyobb figyelmet kap a kulturális és kreatív turizmus, ezért a projekt célja, hogy új utakat, új lehetőségeket találjon a regionális kreatív és kulturális turizmus támogatására a helyi gazdaságfejlesztés érdekében.

 

A Cult-CreaTe projekt szervesen kapcsolódik a DesignPécs rendezvényhez, hiszen elsődleges célcsoport mindkét programban a kulturális és kreatív iparágak szereplői. Az uniós projekt egyik eleme, hogy a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara létrehozzon egy olyan turisztikai terméket, mely szorosan együttműködik a KKI-kkal. Ebben a kontextusban kezdtük meg a DesignPécs Hét 2019 rendezvénysorozat továbbfejlesztését és kiszélesítését egy olyan komplex termék kidolgozásával, mely a helyi vállalkozásokat népszerűsíti a Pécsre látogató turisták számára.

 

Ennek elemei egy új weblap, folyamatosan frissülő Facebook oldal, kirakatverseny, szelfiverseny és egy design térkép kiadása.