Menü Bezárás

Pécsett, a Király utca 33. szám alatti, kortárs, design bemutatóterem. A régióban egyedülálló kezdeményezés célja elsősorban a helyi és magyar alkotók bemutatása egy erre megfelelő platform biztosításával. Folyamatosan frissülő, limitált szériájú termékskálával várja az érdeklődőket, legyen szó ruha- vagy ékszer kollekciókról, lakberendezési tárgyakról, táskákról vagy egyéb divatkiegészítőkről.

Alapító tagjaik mellett rendszeresen és újonnan bemutatott vendég alkotók termékeivel is találkozhatsz.

Az Ökográf Egyesület – mint ernyőszervezet – a Licorice és Pola.Pola társadalmi vállalkozás, valamint Bubreg Balázs (Great Minds.. think alike) közös kezdeményezésével nyitotta meg 2015 szeptemberében.

A kezdeményezés hiánypótló, mivel jelenleg Pécsett szükség van egy méltó platformra azon fiatal designereknek, alkotóknak, művészeknek, akik e városban alkotnak. E vállalkozás emellett kiemelt figyelmet áldoz a pécsi Önindító programban részt vett a kreatív iparban tevékenykedő, illetve a PTE Művészeti és Építészeti Kar, valamint az Ipari formatervező szak hallgatóira. A bemutatóterem amellett, hogy eladásaival segíti a kezdő fiatal vállalkozások piaci helyzetét megerősödni, egyéb közösségi és kulturális-művészeti programokat is nyújt a lakosság részére. Mind az üzlet megjelenésével, mind az abban/előtte folyó kulturális-művészeti programokkal a pécsi design, mint műfaj népszerűsítése és megerősítése a cél.

 

Facebook: https://www.facebook.com/monokromdesignstore/